Sint Joris Rally 2018 – HERINNERING

30 juni 2018, Landgoed Maarsbergen

Sint Joris Rally

De zesde editie van de Sint Joris Rally staat weer “in de steigers”. Begonnen als een VOC-evenement, inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige rally in het cavalerienetwerk. En uiteraard zijn deelnemers van neveneenheden ook welkom. De vorige jaren zijn artillerie, infanterie en zelfs de marine al vertegenwoordigd geweest!

Het doet het bestuur van de Stichting Sint Joris Rally veel genoegen u uit te nodigen om deel te nemen aan dit sportieve en vooral gezellige evenement! Uiteraard verzamelen we ook dit jaar op het Landgoed Maarsbergen, waar u verwelkomd wordt, waar de briefing plaatsvindt en van waaraf gestart wordt. De lengte van de complete rally is ca. 150 kilometer en ook dit jaar is een zeer bijzondere lunchlocatie gestrikt: Het Museum Nederlandse Cavalerie.

Er is een beginnersklasse (de  Tankers) en een klasse voor iets meer gevorderde kaartlezers (de Verkenners). De uitzetters (maar liefst drie dit jaar) hebben de eerste trajecten van de route al op de kaart staan, het belooft een prachtige rit te worden. Polders, bossen, forten en kastelen worden dit jaar aangedaan.  De rally is voor iedereen prima te rijden, maar de uitzetters zullen wel pogingen doen om u enigszins om de tuin te leiden.

Het voorlopige tijdschema van de dag zelf:

  • Tussen 08.00 en 09.00 uur verzamelen van de deelnemers, briefing en aansluitend de start van de rally midden op het Landgoed Maarsbergen.
  • Tussen 12.00 uur en 13.00 uur ontvangst en lunch op bij het Museum Nederlandse Cavalerie op de Bernhardkazerne in Amersfoort.
  • Rond 16.00 uur finish van de rally op het Landgoed Maarsbergen, borrel met prijsuitreiking.

Na de borrel en de prijsuitreiking zijn de deelnemers van harte uitgenodigd om te blijven en te genieten van een BBQ.

De organisatie stelt het erg op prijs als u met een bijzondere  auto komt. De rally is namelijk bedoeld voor klassieke auto’s, of auto’s die het misschien in zich hebben wellicht ooit een klassieker te worden. Met het laatste deel van deze omschrijving wordt u uitgenodigd om in te schrijven: uw bijdrage aan de gezelligheid is net iets belangrijker dan de leeftijd van de auto waarin u deelneemt!

Het inschrijfgeld bedraagt € 50 per persoon. Hiervoor ontvangt u de koffie/thee met iets lekkers bij de start, de lunch halverwege en een bijdrage aan de borrel na afloop. Bovendien ontvangt u de rallyboeken en een paar rallyschilden (inmiddels echte collectorsitems!) voor op de auto. De eigen bijdrage voor de BBQ is € 25.

Schrijft u zich vooral in voor de rally, al of niet met BBQ! Dat kan via de website www.stjorisrally.nl . Na uw inschrijving ontvangt u ruim van te voren nadere informatie over de invulling van de dag en de rally. Ook via Facebook (www.facebook.com/stjorisrally ) houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws van de Sint Joris Rally zelf en overige leuke wetenswaardigheden over klassieke auto’s en rally’s.

Gert-Jan Polman, voorzitter Stichting Sint Joris Rally

Verdere informatie nodig? gjm.polman@kpnmail.nl , 06-19981358

PDF-versie

Plaats een reactie