Presentatie boek “Onze Jan in Indië, Getekend bovendien”

Maandagmiddag 18 juni heeft Gerard van der Lee zijn nieuwe boek “Onze Jan in Indië, Getekend bovendien”  gepresenteerd op de Zwaluwenberg te  Hilversum en daarna het eerste exemplaar overhandigd aan de Luitenant- Generaal J.F.A.M. van Griensven, Inspecteur Generaal der Krijgsmacht en tevens Inspecteur der veteranen (die tevens het voorwoord geschreven heeft).

“Onze Jan in Indië, Getekend bovendien” is een aanvulling op het eerder door Gerard van der Lee (schrijver, beeldend kunstenaar, Indië veteraan en oud res elt HvB)  geschreven boek “Onze Jan in Indië”.  Met dit boek vestigt hij opnieuw de aandacht op de Nederlandse militairen, die in 1945-1950 werden ingezet in voormalig Nederlands Indië. Ditmaal gaat het om een boek met 66 pagina’s cartoons in kleur met korte teksten.

Onder het motto:  “ Een cartoon zegt meer dan 1000 woorden” schept van der Lee op nieuwe wijze een beeld van deze 150.000 jonge mannen en van de vaak moeilijke omstandigheden waarin zij hun dienst vervulden.

Het boek is te bestellen via:  www.boekschout.nl  of  www.bol.com , ISBN:  978-94-022-4548-6          prijs: € 17,50

Een deel van de opbrengst van de verkoop van het boek komt ten goede aan het nieuwe Verbindend Monument in Roermond, ontworpen door Gerard van der Lee,  dat op 1 sept. 2018 zal worden onthuld. Voor nadere informatie zie:  www.nim-roermond.nl

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.