C-overdracht KMS

Op 12 juli heeft commandant KMS, kol Ad Wagemakers, zijn functie overgedragen aan onze oud RC kol Harold de Jong. Bijzonder in die zin dat onze oud RC zijn carriere 37,5 jaar geleden begonnen is op de KMS. Maar ook bijzonder omdat onze oud RA Corné Corne Boessen vandaag Vaandeldrager was van de Vaandelwacht. Oud RC en oud RA weer herenigd tijdens de uitvoering van een ceremonie. Een andere bijzonderheid is dat kol de Jong als eerste cavalerist commandant van de KMS is. De aanwezige Regimentgenoten, adj Jaap Van Schaik , lkol Harold Keldermans, kol Rob van Zanten, maj Jaap Schelling en lkol Harry Kampen zongen, zoals het hoort de Boreelmars uit volle borst mee. Onder de genodigden waren o.a. de burgemeester van Ermelo, dhr Baars, familie en vrienden van beide kolonels en een grote vertegenwoordiging van onderofficieren. Ook bijzonder is te noemen dat de scheidende commandant, kol Wagemakers, uit handen van generaal van Dooren, de C-LAS legpenning in goud met nummer 69 voor zijn inzet tijdens zijn loopbaan maar ook voor het BOSS. Als blijk van waardering kreeg de kolonel vanuit de KMS een live optreden van sergeant Dennis Kroon, die het lied “have a little faith” vertolkte. De overdracht is tevens het FLO van kol Wagemakers.

Foto’s: RegimentsOog

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.