Met het vizier op het Oosten, bestel- en betaalgegevens

Met het vizier op het Oosten dat gaat over een roemruchte verkenningseenheid, 102 Verkenningsbataljon, met zijn 7 eskadrons het grootste bataljon ooit in de geschiedenis van de KL. Bovendien met zijn bijna 60 tanks een legertje op zich. Later is uit dit bataljon ook 103 Verkbat ontstaan. Beide bataljons maakten vanaf 1960, versterkt met een tankbataljon, een genie-eenheid, feitelijk het gehele KCT, een Van Heutszcompagnie met een atomaire beveiligingstaak én de Groep Lichte Vliegtuigen, deel uit van 121 Lichte Brigade. We schrijven dan ook over het hoogtepunt van de Koude Oorlog, begin jaren ‘60. 121LtBrig was met z’n ruim 3500 eigenlijk de eerste Enhanced Forward Presence van de KL.

Het boek heb is geschreven door Jacques A.C. Bartels en lkol b.d. cav Maurice Göttgens die het voorrecht heeft gehad bij 102 gediend te hebben. De directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, prof. dr. Ben Schoenmaker heeft het Voorwoord voor zijn rekening genomen.

Het boek zal tijdens de eerste grote reünie van 102 op 17 oktober a.s. op de Bernhard worden gepresenteerd. Indien u geïnteresseerd bent stuur dan een mail naar jac.bartels@planet.nl, dan wordt u op de hoogte gehouden wanneer het boek op de markt komt en hoe u het kunt verkrijgen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.