Boek ‘Met het vizier op het Oosten’

Op 3 oktober had onze RC de eer om samen met onze wapenoudste GenMaj van Keulen één van de eerste exemplaren te mogen ontvangen van het boek ‘Met het vizier op het Oosten’. Het boek gaat over de geschiedenis van één van onze verkenningsbataljons, namelijk 102 Verkenningsbataljon, het zogenaamde Tapir bataljon. Dit was de eerste eenheid die in de jaren vijftig compleet gemechaniseerd werd en in Duitsland gelegerd om de toenemende Sovjet dreiging te beantwoorden. Soort enhanced Forward Presence dus. Net zoals nu in de Baltische Staten.

De schrijvers Jacques Bartels en Maurice Göttgens hebben er een zeer, zeer indrukwekkende publicatie van gemaakt, die recht doet aan dit bataljon en het Regiment Huzaren van Boreel. Een aanwinst en verplicht leesvoer voor iedereen die in de Koude Oorlog is geïnteresseerd.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.