Concert van Mary Gauthier

Beste lezer,

Graag zouden wij van de Waalse Kerk een concert met korting aanbieden aan veteranen in Nederland.
Op zondag 21 oktober treedt Americana-artiest Mary Gauthier op, die zojuist een nieuwe plaat heeft gemaakt in samenwerking met veteranen in de Verenigde Staten.
De normale prijs is €22,50, maar voor veteranen is deze €17,50.
Graag horen wij wat u van het voorstel vindt!
Hieronder volgt het persbericht met meer informatie of u kunt kijken op onze website: https://dewaalsekerk.nl/agenda/2018-2019/mary-gauthier/rifles-rosary-beads/.

KORT
Wat
: Concert van Mary Gauthier met werk van haar nieuwe album Rifles & Rosary Beads, dat ze schreef in samenwerking met oorlogsveteranen.
Wie: Mary Gauthier (zang en gitaar) en Michele Gazich (viool)
Wanneer
: zondag 21 oktober 2018, aanvang 20:45 uur
Waar: De Waalse Kerk, Walenpleintje 159 Amsterdam

Mary Gauthier: Een pleidooi voor de vrede
Voor het eerst sinds 2014 is Americana-zangeres Mary Gauthier weer terug in Nederland voor de promotie van haar nieuwe album Rifles & Rosary Beads, dat ze schreef in samenwerking met oorlogsveteranen. Op zondag 21 oktober komt ze naar Amsterdam voor een concert in de Waalse Kerk.

Bob Dylan en Tom Waits verklaarden zich reeds fan van haar doorleefde stem en aangrijpende, rauwe liederen over angst, eenzaamheid, drank en drugs. In de VS wordt Gauthier gezien als een van de beste singer-songwriters van het moment.

Voor haar nieuwe album schreef ze in samenwerking met (ex-) militairen meer dan vijftig songs, waarvan er elf op het album staan. Gauthier is een verhalenverteller pur sang en voelt zich verwant met de buitenstaander, de mens die tussen wal en schip is gevallen of dreigt te vallen. Als geen ander weet ze persoonlijke ervaringen en ellende in muziek te vatten, en in duisternis weer licht te vinden.

Een pleidooi voor vrede, zo kun je de songs op Rifles & Rosary Beads omschrijven. En vergezeld door violiste Michele Gazich in de bijzondere sfeer van de Waalse Kerk kan dat niet anders dan een geweldig concert opleveren.

Mary Gauthier
Gauthier werd in Louisiana geboren en werd als kind te vondeling gelegd. Eenmaal een tiener verliet ze haar problematische pleeggezin om over straat te zwerven. Jarenlang kampte ze met verslavingen, maar ze wist af te kicken. Pas toen ze liedjes ging schrijven, op haar 35e, viel alles op zijn plek. Tegenwoordig woont ze in Nashville, waar ze , met Bob Dylan en Tom Waits als prominente fans.

Rifles & Rosary Beads
Voor haar laatste album Rifles & Rosary Beads werkte Gauthier samen met oorlogsveteranen. In de VS besluiten elke dag 22 veteranen uit het leven te stappen. In een speciaal project ” Songwriting with Soldiers” werden (ex-)militairen gekoppeld aan professionele tekstschrijvers om hen en hun families te helpen hun ervaringen te verwerken in muziek, en zo het leven weer op te pakken. ‘Geen therapie, maar kunst, alhoewel kunst ook therapeutisch kan werken’, zegt Gauthier hierover.

Ze schreef gedurende vijf jaar meer dan vijftig songs met de soldaten, waarvan er elf op de nieuwe cd staan. ‘Ik ben er trots op om de vroedvrouw van deze liedjes te zijn’, zegt ze.

De Waalse Kerk
De Waalse Kerk in het centrum van Amsterdam staat al decennia lang internationaal bekend als een sfeervol concertpodium met een weergaloze akoestiek. In de laatste jaren heeft de programmering een vlucht genomen, en worden er steeds vaker klassieke concerten en daarnaast ook cursussen, lezingen en (akoestische) popconcerten georganiseerd.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.