Boekpresentatie huzaar Janssen van Doorn (1-1 VerkReg)

Vandaag heeft onze RegimentsCommandant een boekuitreiking bijgewoond in Andelst/Herveld. Jan van Boeijen heeft een lijvig en indrukwekkend boek geschreven over zes jongens uit deze dorpsgemeenschap die niet terugkwamen uit Indië. Onder hen was Willen Johannes Janssen van Doorn. Hij was stormer (bereden infanterie huzaar) in het 1e eskadron van het 1e Verkenningsregiment Huzaren van Boreel en is in Indië overleden aan een ziekte op 17 oktober 1948. Met maar liefst 80 pagina’s over hem in zijn boek heeft Jan van Boeijen hem aan de vergetelheid ontrukt. Huzaar Janssen van Doorn is met dit boek van een naam op een plaquette getransformeerd tot een hologram in ons midden.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.