Regimentsdiner korporaals en manschappen RHB

Op 11 december werd in verband met de 205e Regimentsverjaardag voor de derde keer het huzaren / korporaalsdiner van het Regiment Huzaren van Boreel georganiseerd. De plaats van eerbetoon was de Generaal Koot kazerne in Stroe.

De leiding was in handen van de Eskdronskarwatsen, de waarnemend Regimentsadjudant Johan de Jongh, Jack van Egmond en onze onvermoeibare Regimentspilaar Johann Breukelman.  Het Regiment Huzaren van Boreel is tot nu toe het enige regiment wat zijn manschappen (de Kracht van het Regiment) dit eerbetoon brengt. Perfecte avond met maar liefst 160 huzaren en korporaals. Niet alleen actief dienend, maar ook leden van de Vereniging RHB. Iedereen had zijn mooiste uniform aangetrokken Terecht, want dit jaar was de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, luitenant-generaal van Griensven, te gast. Hij had van onze unieke activiteit gehoord en wilde dit met eigen ogen zien. Hij was niet alleen onder de indruk, maar zelfs ontroerd over onze saamhorigheid en kon het niet laten om diverse keren BOREEL te roepen. Ondermeer aan het einde van zijn toespraak. Helaas lukte het het onze Regimentarts (KLTZ Jaap Boreel, vertegenwoordiger familie) niet om de fles te chabreren, waardoor de fles uiteindelijk maar op de huzarenmanier (met grof geweld) werd geopend. Er moet tenslotte wel getoast worden. Tijdens de avond werd ook een toast uitgebracht op het Koningshuis en werden de gevallenen herdacht. Ook de RC hield een toespraak en ging hier in op het belang van de huzaren en korporaal voor ons Regiment en op het belang van veteranenzorg. Immers iedereen kan in geestelijke of lichamelijk nood komen en dan is het belangrijk dat Regimentsleden onderling klaarstaan elkaar helpen en ook zelf om hulp durven te vragen. Dat immers is ware Regiments wapenbroederschap. Puike Boreel-waardige avond. 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.