Regimentsdiner officieren RHB

Op 6 december hebben de officieren van het Regiment Huzaren van Boreel ter gelegenheid van het 205-jarig bestaan van ons Regiment hun jaarlijkse Diner du Corps gehouden. Ook dit maal was het Leerhotel in Amersfoort de plaats waar dit heugelijk feit werd gevierd.

Ongeveer 150 actief dienende- en reserve-officieren hieven het glas ter ere van ons Regiment. Hieronder was zowel een Duitse (414 PzBtl) als een Belgische (Jagers te Paard) delegatie. Tijdens het diner werd eerbetoon aan ons Koningshuis gebracht en werden onze gevallenen herdacht. Ook werden de overledenen gememoreerd. In zijn toespraak ging de RC in op de opmerkelijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de komende activiteiten. Ook brak hij een lans voor veteranenzorg binnen ons Regiment. Indië-veteraan elnt b.d. Gerard van der Lee hield een gloedvol dankwoord voor de steun die hij vanuit de officieren en het Regiment mocht ontvangen voor de totstandkoming van het nieuwe “Verbindend monument” in Roermond. Het nieuwe monument wil ook de militairen die wel terugkwamen en hun de 2e en 3e generatie nakomelingen eren. De familie Boreel werd vertegenwoordigd door KLTZ Jaap Boreel, onze Regimentsarts en door middel van de kaarsenprocedure werd de band tussen familie en Regiment bekrachtigd. De muzikale omlijsting werd verzorgd door een kwintet van de Fanfare Bereden Wapens. Onze eigen Regimentsfanfare dus.. Prachtige avond en een latertje…

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.