GenMaj b.d. Jhr. Harm de Jonge benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagt om, onze voormalige Wapenoudste Cavalerie, GenMaj b.d. Jhr. Harm de Jonge te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

 Tijdens een ministeriële plechtigheid op het militaire complex Brasserskade te Rijswijk is hem door Minister van Defensie Anke Bijleveld de versierselen uitgereikt. De plechtigheid werd vanzelfsprekend bijgewoond door zijn naaste familie, vrienden en militaire collega’s, waaronder onze RegimentsCommandant Kolonel van Dalen. De toekenning is verleend op basis van jarenlange inzet en grote verdienste als cavalerie-officier, voorzitter van Vereniging Officieren Cavalerie (VOC), Wapenoudste der Cavalerie, voorzitter Stichting Militair Ruiterbewijs, lid van bestuur Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard’ en plaatsvervangend voorzitter van de Nederlandse Officieren Vereniging (NOV). Daarnaast bekleedde Harm de Jonge ook nog een aantal civiele functies, zoals voorzitter Raad van Advies Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost, voorzitter van Ridderschap van Zeeland en ouderling in de Protestante Kerk te Best, Oirschot en de Beerzen. In deze laatste functie maakt hij zelfs deel uit van de maandelijks schoonmaakploeg !
De lijst met ondertekenaars van de voordracht is lang en kent vele hooggeplaatste functionarissen. Allen roemden ze zijn enorme inzet, betrokkenheid, creativiteit, volhardendheid en cavaleriegeest. Competenties die eveneens genoemd werden door de Minister van Defensie. We willen als Regiment Huzaren van Boreel Genmaj b.d. Harm de Jonge vanaf deze plaats van harte gelukwensen met deze Koninklijke Onderscheiding en hem danken voor zijn jarenlange inzet voor ons Regiment en de Nederlandse Cavalerie. 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.