Herdenking gevallenen cavalerie 2019

In aanwezigheid van velen, jong en oud, zijn op 25 april in de Bernhardkazerne in Amersfoort de gevallenen herdacht bij het Monument Gevallenen Cavalerie.

Tijdens een stijlvolle plechtigheid zijn alle gevallenen van de Cavalerie herdacht die sinds de oprichting van ons Koninkrijk het leven hebben gelaten in de strijd voor Vrede en Veiligheid. De Wapenoudste van de Cavalerie, GenMaj van Keulen begeleid door de (waarnemend) Regimentscommandanten, sprak de menigte toe en legde een krans. In zijn toespraak ging de Wapenoudste deze keer in op vijf cavaleristen-vliegers, gevallen in de strijd. Het Regiment Huzaren van Boreel werd vertegenwoordigd door waarnemend RegimentsCommandant Lkol b.d. Hans de Haas. De RegimentsCommandant zelf was verhinderd I.v.m. met een begrafenis in zijn privékring.
Een detachement van 42 BVE stond aangetreden en deze eenheid vormde ook de kern van de verenigde Standaardwacht, waarin alle  standaarddragers van de vier Regimenten aanwezig waren. De muziekale omlijsting werd door het Reünieorkest Trompetterkorps Der Cavalerie verzorgd en ons RegimentsOog Dennis Boom maakte de prachtige foto’s.

 [Tekst toespraak Wapenoudste onder fotoreportage]

1904025_Herdenking-gevallenen-Cavalerie-2019_Genm-van-Keulen-02

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.