Publieke beëdiging 3 oktober

Publieke Beëdiging 2019 Regiment Huzaren van Boreel
Donderdag 3 oktober 2019

Inleiding

“De beëdiging van militairen vindt zijn grondslag in het Algemene Militaire Ambtenaren Reglement, hoofdstuk 11a Integriteit, artikel 126a, opgenomen in MP 31-101. De beëdiging van een militair vindt zo spoedig mogelijk na de aanstelling en voltooiing van de opleiding plaats.

Beëdigingen dienen in beginsel voor het front van de troepen plaats te vinden. Tevens is dit een prima gelegenheid om de saamhorigheid binnen het regiment gestalte te geven. Daarnaast beëdigen we deze maal op het landgoed wat de domicilie was van onze oprichter Jhr W.F. Boreel. Met dit publieke optreden kunnen wij de Koninklijke Landmacht en ons regiment in het bijzonder presenteren aan de Nederlandse bevolking.

Het afleggen van de eed/belofte is een belangrijke stap voor de militair, dat hem/haar de rest van zijn/haar taakuitoefening ondersteund. De eed/belofte zal voor het front van de ingedeelde troepen van het regiment worden afgenomen met overige militairen, familie en vrienden en de Nederlandse bevolking als getuige.”

Adres locatie Beëdiging

Buitenplaats Beeckestijn
Rijksweg130
1981 LD Velsen

Hier kunt u de routebeschrijving vinden, vul alleen nog uw adres van herkomst in.

Uitvoering

Het Regiment Huzaren van Boreel voert de beoogde beëdiging uit volgens onderstaande tijd- en activiteiten planning :

13:00h                  Ontvangst gasten en belangstellenden
13:15h                   Eenheden arriveren
14:00h                  Aanvang Ceremonie
15:00h                  Receptie (NB ! Voor beedigden en hun gasten in het Landhuis, overige Belangstellenden in het Koetshuis)
16:00h                  Einde officiële gelegenheid  

Wij hopen velen van u te zien op deze prachtige, indrukwekkende en voor de te beëdigen Militairen belangrijke gebeurtenis.

Met vriendelijke groet,

Vereniging Huzaren van Boreel
B.J.M. Kuijsten, Secretaris

Plaats een reactie