Uitreiking Bronzen Fennek

Op 15 oktober heeft het Regiment Huzaren van Boreel een kleine ceremonie georganiseerd op de Zwaluwenberg in Hilversum. Tijdens deze ceremonie werden twee rode erekoorden uitgereikt aan leden van een zwaar getroffen 69-eenheid. Deze mannen hebben destijds in Uruzgan bij een IED strike handelend opgetreden en huzaar Ronald van Dort het leven gered. De uitreiking gebeurde door de toenmalige cdt BG generaal Kees de Rijke die een warme toespraak hield over het belang van verkenningen in vijandig gebied, in bijzijn van de Ridder MWO Marco Kroon en RegimentsCommandant Kolonel Hans van Dalen. Vrienden en familieleden waren aanwezig.

De eenheid heeft ondanks alle tegenslagen het eenheidsgevoel bewaard en kameraadschappelijk alle stormen getrotseerd. Dit heeft ons Regiment beloond door de uitreiking van een gesigneerde BRONZEN FENNEK uitgereikt aan alle leden van deze 69 eenheid. Deze uitreiking gebeurde door onze RA Mike Helms samen met de Regimentsmajoor Maarten Gortworst.

Het Regiment Huzaren van Boreel koestert de 69-legacy en trots dat dit soort verkenners deel uit maken van onze Regimentsgemeenschap. Emotionele, maar zeer warme bijeenkomst.

BOREEL.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.