Standaard opschrift voor het Regiment Huzaren van Boreel

De Koning heeft onlangs besloten het Regiment Huzaren van Boreel het opschrift URUZGAN 2006-2010 op haar standaard toe te kennen. In de toelichting worden niet allen de inzet van verkenningseenheden vermeld, maar ook die van het optreden als gevechtscompagnie, OMLT’s en ISTAR eenheden. 

Een heugelijke dag, die recht doet aan de eerdere inzet van al onze Afghanistan veteranen, de doden en gewonde die wij hebben gehad, de levens die we hebben gered, de steun aan onze coalitiepartners en de verlichting die we als Regiment Huzaren van Boreel (samen met andere regimenten en korpsen) aan de Afghaanse bevolking hebben gegeven.

Formele uitgifte van het nieuwe opschrift zal pas plaatsvinden medio 2020.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.