Regimentslid in Canon van de Nederlandse geschiedenis

Het Regiment Huzaren van Boreel is ontzettend trots dat één van haar oorlogshelden en drager van de Militaire Willemsorde, George Maduro, is opgenomen in de Canon van de Nederlandse geschiedenis. Het Haags Historisch Museum droeg George Maduro voor. Op 9 mei 1946 werd Maduro postuum de Militaire Willemsorde 4e Klasse toegekend, omdat hij zich tijdens de Meidagen heeft onderscheiden met een persoonlijk geleide aanval op een Duitse stelling bij Villa Leeuwenbergh (tegenwoordig Buitengoed Dorrepaal) in Leidschendam.

Hij is de enige Nederlander van Antilliaanse afkomst die deze onderscheiding heeft ontvangen. George Maduro was reserveofficier en diende bij het 4e Regiment Huzaren, de voorloper van het huidige Regiment Huzaren van Boreel. 
In 2016 werden de bijbehorende versierselen aan zijn familie overhandigd. Bij deze gelegenheid was onze RegimentsCommandant Kolonel van Dalen aanwezig en had de eer het woord tot de familie te mogen richten. 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.