Stokoverdracht 11 BVE 04-06-2020

Op 4 juni jongstleden heb ik aooi J.F.N. (Johan) de Jongh de functie van Eskadronsadjudant 11 Brigade Verkenningseskadron na drie jaar overgedragen aan aooi A. (Auke) Posthumus. De ceremonie vond plaats in een select gezelschap dit i.v.m. de nog gelden COVID-19 maatregelen voor het gebouw van 11 BVE.

Vanaf 01-06-2017 was ik op papier de Eskadronsadjudant van 11 BVE echter doordat ik nog op missie was in Mali (LRRPTG-2) heb ik fysiek de EA stok pas op 01-09-2017 overgenomen van mijn voorganger de aooi Harry Puts.

Vanaf 31 oktober 2019 combinerende ik de functie van Eskadronsadjudant 11 BVE en die van Regimentsadjudant RHB. Ik wist van te voren dat hier de uitdaging lag maar heb beide functies naar eer en geweten uitgevoerd zonder daar bij de eenheid maar ook het Regiment te kort te doen (uiteindelijk bent u diegene die dit kan bepalen of dit ook zo was).

Ik ben in de gelukkige omstandigheden geweest dat ik deze functie in totaal 9 jaar heb mogen uitoefenen. Als eerste in de functie van Eowi en EA 42 BVE en naderhand bij 11 BVE.

Mijn nieuwe werkplek wordt op de Bernardkazerne bij het Land Training Centre Instructie Groep Intelligence Surveillance & Reconnaissance (IG ISR). Vanuit Hfd-IG ISR heb ik de ruimte gekregen om mij voornamelijk te gaan richten op het Regiment mijn dank hiervoor.

In overleg met de Regiments Commandant en Hfd-IG ISR zal ik als RA de bordeaux rode baret blijven dragen omdat we niet meer alleen de zwarte baret kennen binnen het Regiment maar ook de bordeaux Rode baret zoals men die nu draagt bij 11 BVE maar ook op diverse functie buiten de 11 Luchtmobiele brigade zoals binnen de Manoeuvre School.

De Regimentsgenoten die in deze functie hun bordeaux rode baret dragen hebben hiervoor ook schriftelijk toestemming voor moeten vragen aan de brigade adjudant van de 11 Luchtmobiele Brigade “7 december” en zullen jaarlijks ook moeten blijven voldoen aan de daaraan gestelde fysieke eisen.

In i.o.m. de RC zullen er toch speciale Regiments aangelegenheden zijn waar ik wel de zwarte baret zal dragen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.