Oudste Regimentslid overleden

Op 12 oktober is onze oudste Boreel-veteraan, dienstplichtig wachtmeester Piet Gommans overleden. Hij overleed in zijn slaap op 101,5 jarige leeftijd. Wachtmeester Gommans diende in de meidagen van 1940 in het 2e Regiment Motorrijders en was stukscommandant van een pantserafweergeschut. Het Regiment Huzaren van Boreel bewaart de tradities van dit Regiment Motorrijders. Zijn eenheid is ingezet tijdens de gevechten bij de doorbraak van de Duitse pantsertrein door de Peel-Raamstelling bij Mill en bij de gevechten tegen Duitse parachutisten op het eiland van Dordrecht, waarbij hij meerdere keren gewond is geraakt. Aan het einde van de oorlog heeft hij nog gediend bij de Binnenlandse Strijdkrachten.

Wachtmeester Gommans wordt zaterdag in Venray in familiekring begraven, met in achtneming van COVID-maatregelen. Onze RegimentsCommandant is hierbij aanwezig en zal daar een toespraak houden.

Plaats een reactie