190ste verjaardag Belgische Regiment 1e Jagers te Paard

27 oktober 1830 is de oprichting van het Belgische Regiment 1e Jagers te Paard. De huzaren, onderofficieren en officieren van dit regiment waren eerder, na de terugtrekking uit Midden België en Antwerpen, tijdens een korte ceremonie op de heide tussen Brecht en Brasschaat op 26 oktober ontslag verleend uit Noord-Nederlandse dienst. De leden van het nieuwe Belgische Regiment 1e Jagers te paard kwamen voornamelijk voort uit het toenmalige Regimenten Huzaren no 6 en no 8. en Regiment Huzaren no 6 was de toenmalige benaming van het huidige Regiment Huzaren van Boreel. Het Belgische Regiment 1e Jagers te Paard is daarom met ons verbroederd.

Het Regiment Huzaren van Boreel feliciteert daarom van harte haar Belgische kameraden en Quatre Bras en Waterloo strijdmakkers, met hun 190ste verjaardag.  

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.