Op onze regimentsverjaardag 25 november zijn er namens het Regiment Huzaren van Boreel, bloemen gelegd op de begraafplaats Menteng Pulu in Djakarta. Maar liefst 6000 gesneuvelden liggen op diverse erebegraafplaatsen begraven, waarvan 123 van ons regiment. De meesten van hen liggen begraven op het ereveld van Menteng Pulu in Jakarta. In totaal werden er 560 dapperheidsonderscheidingen uitgereikt aan militairen de Landstrijdkrachten, waarvan 52 bij het regiment Huzaren van Boreel, te weten 20 maal de Bronzen Leeuw, 26 maal het Bronzen Kruis en 6 keer het Kruis van Verdienste. Tot de gedecoreerden met het Bronzen Kruis behoorden onder meer de latere regimentscommandanten, te weten de toenmalige ritmeester W.R.A. baron Van Tuijll van Serooskerken en de toenmalige reserve tweede luitenant jonkheer Van der Goes, alsmede de latere regimentsadjudant de toenmalige tijdelijk wachtmeester R.A. Kolkert. Het Regiment Huzaren van Boreel eert zijn gevallenen en zal hun inzet en offer nooit vergeten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.