Proefschrift opgedragen aan overleden Regimentslid

Op 16 december 2020 verdedigt kolonel Han Bouwmeester, werkzaam bij de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie, zijn proefschrift Krym Nash (De Krim is van ons), dat handelt over moderne Russische misleidingsmethoden tijdens oorlogvoering. In deze dissertatie toont kolonel Han Bouwmeester het belang van misleiding en het gebruik ervan door de Russen aan, waarbij hij onder andere ingaat op maskirovka tijdens de annexatie van de Krim en de strijd in Oost Oekraine.

Deze dissertatie is voor het Regiment Huzaren van Boreel speciaal van belang omdat de kolonel zijn proefschrift opgedragen heeft aan een overleden Regimentslid, namelijk Menno Lodders. Kolonel Bouwmeester omschrijft het zelf als volgt: “Het onderwerp van mijn proefschrift is actueel, maar houdt mij al zeker sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw bezig; de jaren waarin ik er vaak over sprak met mijn KMA-jaargenoot en goede vriend Menno Lodders, aan wie ik het proefschrift opdraag. Menno, destijds luitenant bij het Regiment Huzaren van Boreel, is helaas in 1992 tijdens een humanitaire missie in Sint Peterburgs op tragische wijze met een helikopterongeluk om het leven gekomen. Semper Fidelis!”

Het Regiment Huzaren van Boreel dankt kolonel Han Bouwmeester voor deze warme geste en houdt, net zoals hijzelf, de gedachtenis aan Menno Lodders in ere. We feliciteren kolonel Han Bouwmeester met het behalen van zijn academische graad.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.