Nieuwe regimentsboek voor Gerard van der Lee

Vandaag heeft onze Regimentscommandant onder Corona-omstandigheden een exemplaar van het nieuwe Regimentsboek uitreiken aan onze oudste Indië-officier-veteraan Gerard van der Lee.

Gerard van der Lee diende als pelotonscommandant in het 3e Eskadron 2e Verkenningsregiment Regiment Huzaren van Boreel. Omdat het verkenningsregiment nooit in zijn geheel als regiment werd ingezet werd het later verkenningsafdeling genoemd. Gerard is ook een verdienstelijk illustrator en heeft een aantal tekeningen aangeleverd voor de ‘verfraaiing’ van ons nieuwe regimentsboek. En om de woorden van de huidige burgemeester van Amsterdam over de zware tijd van de huidige jeugd in perspectief te plaatsen: hij heeft zijn ouderlijk huis verloren tijdens één van de ‘geallieerde’ bombardementen op de haven van Rotterdam in 1942/1943, de jarenlange ‘Sperrzeit’ in Hilversum meebeleefd, de Duitse opmars van het Ardennen offensief tijdens zijn Arbeitseinsatz in Duitsland meegemaakt en drie jaar in Indië doorgebracht, waarbij hij enkele huzaren van zijn peloton ten grave moest dragen. Gerard: het Regiment Huzaren van Boreel is trots op het feit dat jij nog in ons midden bent. Jouw doorzettingsvermogen en positieve levensstijl zijn voor ons als Regiment Huzaren van Boreel een voorbeeld. Jij bent onze RegimentsIcoon. Hulde. En dank voor al je prachtige illustraties in het boek.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.