Overhandiging Regimentsboek

Op 8 april heeft een delegatie van het Regiment Huzaren van Boreel een exemplaar van het nieuwe regimentsboek overhandigd aan de burgermeester van Leeuwarden, dhr Sybrand van Haersma Buma. Een voorvader van de burgemeester, Gerlacus Buma, diende in de Napoleontische tijd namelijk als officier in het Regiment Huzaren van Boreel en schopte het zelfs tot regimentsmajoor. Zijn levensloop is door burgmeester Buma kleurrijk beschreven in het boek: Gerlacus Buma – Een Friese patriciërszoon in het leger van Napoleon en Willem I. De burgemeester nam uitgebreid de tijd voor de boekoverhandiging en heeft een aangenaam gesprek gevoerd met de RC en RA. Hij was zeer geïnteresseerd in het wel en wee van het Regiment en bladerde enthousiast door ons nieuwe Regimentsboek. Het Regiment Huzaren van Boreel was daarnaast van harte welkom in Leeuwarden voor eventuele toekomstige evenementen, zoals beëdigingen, parades en defilés.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.