Kranslegging Den Haag

Aan het einde van de middag 10 mei heeft de RC kolonel van Dalen samen met lkol de Haan (RHPCA) en lkol Kampen een krans namens de Nederlandse Cavalerie gelegd op de centrale begraafplaats in Den Haag. Hier staat een monument ter nagedachtenis aan alle in mei 1940 in de omgeving van Den Haag gevallen militairen. Hier staan ook de namen van 66 gesneuvelde cavaleristen op die omkwamen bij het Duitse bombardement op de Alexander kazerne. Dit waren ‘oudere’ lichtingen en veelal huisvaders midden dertig. Ze zouden niet meer bij hun gezinnen terugkeren en werden gedood zonder een schot te hebben gelost, zonder een vijand te hebben gezien en soms zelfs zonder wakker geworden te zijn. 
Kolonel van Dalen hield na burgemeester van Zaanen een toespraak. Hier schetste hij de chaos van de eerste uren en haalde de daden van enkelingen naar voren die in deze chaos opstonden en de leiding namen. 
Een mooie en gepaste ceremonie met livestream verbinding.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.