Kranslegging Ypenburg

Deze middag was ook de ingetogen herdenking van de gevechten bij vliegveld Ypenburg. Normaal legt hier de RC van het Regiment Huzaren van Boreel een de krans namens de beide cavalerie regimenten samen met huzaar Klaas Appel. Dit is een huzaar die destijds hier vocht in de pantserwagens en de laatste nog levende veteraan van de slag om vliegveld Ypenburg. Zijn broze gezondheid verhinderde dit jaar zijn aanwezigheid. 
Ditmaal legde de RC kolonel van Dalen alleen de krans terwijl oud RC kol Rob van Zanten fysiek in Enkhuizen bij huzaar Appel was, die de ceremonie via een livestream volgde. Het was verder een mooie en gepaste ceremonie met veel aandacht voor huzaar Appel en de vorig jaar in december overleden grenadier Paul Moerman. Helden waren het die hier vochten en dat zullen ze voor altijd blijven.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.