BMTT 2021

Vrijdag 25 en zaterdag 26 juni was het weer zover, de Boreel Motor Toer Tocht uitgave 2021.

Ondanks grote zorgen vooraf aangaande de Coronapandemie, hebben we gelukkig ook dit jaar plan A kunnen uitvoeren en dat ook nog eens met goed weer en zonder noemenswaardige corona maatregelen.

Vanuit het gehele land en ver daarbuiten werd rond 0830 verzameld bij Echos “de Landing” in Schaarsbergen. Na een kort welkom door de RC, de voorzitter van de VHvB en de tourmanager en natuurlijk onder het genot van een bakkie koffie met cake, zijn we snel aangevangen met het eerste deel van de route. Via de Westerbouwing naar het veer bij Wageningen, een rivieroversteek over de Neder-Rijn, een dijkroute langs de Maas en een route door het Gelderse en Brabantse land, naar het Oorlogsmuseum in Overloon. Hier hebben we in het restaurant genoten van een bakje koffie met naar keuze een stukje vlaai, een saucijzenbroodje of een worstenbroodje. De groepsfoto die we hier zouden maken hebben we moeten uitstellen omdat één van de groepen tijdelijk aan het derouteren was (ze tegenkomen in de tegenovergestelde richting is nooit goed J).

Vanaf het museum hebben we de rit voortgezet het Limburgse land in en via een prachtige route (al zeg ik het zelf) in Nunhem aangekomen voor een prima lunch bij wegrestaurant “Feyenoord” (speciaal voor de RC). Na een lekker soepje, broodje kroket en een broodje ham of kaas alsnog een groepsfoto gemaakt om vervolgens met korte tussentijd allen te verplaatsen naar het Nationaal Indië monument.

Aangezien de rit ook altijd in het teken staat van herdenken, hebben we, een dag voorafgaande aan veteranen dag, een herdenking bij het Nationale Indië monument uitgekozen. We hebben zowel bij het monument voor vredesoperaties, het verbindend monument en het Nationaal Indië monument stil gestaan bij onze gevallen Sobats en kameraden die hun leven lieten voor onze vrijheid, met dank aan de RC voor de uitleg en treffende toespraken.

Vanaf het NIM zijn de groepen met gepaste tussentijd aangevangen met het laatste deel van de rit.

Via, een voor Nederlandse begrippen, prachtige route, deels door het Limburgse land en weer langs de Maas echter nu in noordelijke richting om aan het einde van de route uit te komen bij motorcamping “de Hei”. 

Allen aangekomen op de camping hebben we eerst het laatste “officiële” deel van de BMTT afgehandeld; een gezamenlijke dronk op het Regiment met een echte Boreelbitter, het uitreiken van de Regimentslegpenning in zilver aan ondergetekende (zeer verrast en dankbaar) en een welverdiende tevredenheidsbetuiging aan onze RA, Johan de Jongh.

Daarna genoten van een prima buffet met voor elk wat Wills, een gezellig samenzijn onder het genot van ……… een prima nachtrust en dito ontbijt. Na het ontbijt ieder weer OEG richting de thuislocatie. Om 1000 bijna als laatste de camping verlaten met als enige achterblijver een niet nader te noemen Elnt van 11 BVE die de contactsleutel in het openstaande opberg vak in de motor had achtergelaten maar iemand zo behulpzaam was geweest dit opberg vak in het slot te drukken. Zover ik weet het enige “pech” gevalletje, maar na tussenkomst van de ANWB ook snel melding “on route” ontvangen.

Wederom dus een geslaagde Boreel Motor Toer Tocht, op naar 2022.

Met dank aan het begeleidingsteam voor de ondersteuning (Roland vd Akker (tevens fotograaf), Pascal vd Baard en Jan Boekelman), de VHvB voor de financiële bijdrage en de woorden van de vz, de RC en RA voor het verzorgen van de herdenkingen, de inofficiële vz van de feestcommissie Boreel voor het ter beschikking stellen van vele muntjes en last but NOT least; de deelnemers voor het NIET constant stellen van MASLOV vragen (huishoudelijke mededelingen vooraf is een blijvertje !!),

See you all next year, BOREEL

Was getekend „Het betonblok“,

 Jack van Egmond

Foto’s: Roland

1 gedachte over “BMTT 2021”

  1. Goed gedaan, “betonblok” en overig team, erg genoten van het geheel met, zoals traditioneel, gepaste aandacht voor herdenken, (krijgs)historie en elkaar. Boreel!!

Plaats een reactie