Onderschrijving door het regiment en vereniging van het statement VP

De commandogroep Regiment Huzaren van Boreel en bestuur Vereniging Huzaren van Boreel onderschrijven onderstaande verklaring van het Veteranen Platform. De genoemde voortijdige publicatie wekt de schijn van vooringenomenheid en ongewenste beïnvloeding van de publieke opinie zonder dat de Indië veteranen en hun achterban een eerlijke kans krijgen om zich hiertegen te verweren. De woordkeuze van de titels is ronduit schokkend en stigmatiserend. Deze éénzijdige beïnvloeding doet geen recht aan de zware offers die onze Indië-veteranen en hun achterban destijds brachten en nu nog steeds brengen in het belang van de Staat der Nederlanden en haar inwoners. De grafzerken op de diverse Nederlandse begraafplaatsen in voormalig Nederlands Indië zijn stille bewijzen van deze offers, welke als beeldvorming ten minste meegenomen moeten worden in deze publicatie.

Ereveld Menteng Pulo

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.