Draaginsigne Gewonden

De Invictus Games vinden in deze week plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Regimentsgenoot Ronald van Dort neemt succesvol deel aan de onderdelen zwemmen en rolstoelbasketbal. Op 21 april was er echter een verrassing voor zijn kameraad van de 69-eenheid, die kwam kijken naar de rolstoelbasketbal. Sander de Bont verleende destijds als CLS-er medische hulp aan Ronald van Dort.
De gebeurtenis laat op Sander de Bont een diepe indruk achter. Zo diep zelfs dat hij er een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan overhoudt. Vandaag 21 april werd door voormalig Com RC (S) lgen de Kruijff en in bijzijn van zijn gehele 69-eenheid en familie, vanwege zijn psychische verwonding het Draaginsigne Gewonden (DIG) aan Sander de Bont toegekend. Ronald van Dort mocht hem uitreiken. Een emotioneel moment. 
Het DIG is vergelijkbaar met de Amerikaanse ‘Purple Heart’ en wordt uitgereikt aan militairen en veteranen die onder oorlogsomstandigheden of tijdens vredesoperaties lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt. Het DIG is voor deze militairen en veteranen van het Regiment Huzaren van Boreel een belangrijke vorm van erkenning; voor hun militaire inzet en de offers die zij daarbij hebben gebracht.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.