Reünie Indië-eskadrons

Op 19 mei heeft het Regiment Huzaren van Boreel haar jaarlijkse reünie van Indië-eskadrons gehouden op de Bernhardkazerne in Amersfoort. De opkomst van deze groep oudere veteranen was groot. Zelfs familieleden van overleden veteranen waren aanwezig. De reünie werd onderbroken door een herdenkingsceremonie en kranslegging bij het Gevallenen monument van de Cavalerie. Hier hielden de RegimentsCommandant kolonel van Dalen en Indië veteraan Gerard van der Lee gloedvolle toespraken. Ook werden de namen van de in Indië achtergebleven regimentskameraden voorgelezen. Overigens herdachten we niet alleen de gevallenen, maar ook hun familieleden en alle in Indië ingezette militairen. Oorlogsleed is immers groten dan de namen van de slachtoffers op de erevelden. De directeur van het Veteranen Instituut, Bgen Hoefsloot eerde de reünisten met zijn aanwezigheid, wat zeer op prijs werd gesteld. Het Regiment Huzaren van Boreel is trots op zijn Indië-veteranen. Mannen (en vrouwen) die onder zeer zware omstandigheden hun plicht hebben gedaan. Mannen die hun jeugdige kracht en energie in gezet hebben voor de Staat der Nederlanden en de bevolking in voormalig Nederlands Indië. Mannen die met volharding, incasseringsvermogen, regimentsgevoel en vooral kameraadschap overeind bleven en nog steeds overeind blijven. Ondanks maatschappelijk tegenwind. Het aangetreden Regiment buigt de hoofden in eerbied voor onze Indië-veteranen, die ons ten voorbeeld zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.