Fotoserie uitreiking cravatte en defilΓ© NLVD 2022

Hieronder enkele foto’s van ceremonie uitreiking cravatte en defilΓ© tijdens Nederlandse Veteranendag 2022 en een aanvullende tekst. (Foto’s Dennis Boom)

π™π™žπ™©π™§π™šπ™žπ™ π™žπ™£π™œ π™Žπ™©π™–π™£π™™π™–π™–π™§π™™ & π™‘π™–π™–π™£π™™π™šπ™‘π™€π™₯π™¨π™˜π™π™§π™žπ™›π™©π™šπ™£ π˜Όπ™›π™œπ™π™–π™£π™žπ™¨π™©π™–π™£πŸŽ–
Met trots heeft het voltallige Regiment Huzaren van Boreel vandaag het standaaropschrift; Uruzgan 2006 – 2010 mogen toevoegen. Door persoonlijke uitreiking van Z.M. Koning Willem Alexander werd deze vandaag uitgereikt aan 18 regimenten en korpsen welke actief zijn geweest in Afghanistan.

In die periode maakten militairen van het Regiment Huzaren van Boreel deel uit van de International Security Assistance Force, onder meer als onderdeel van de Nederlands-Australische Task Force Uruzgan. Al die jaren waren Intelligence, Surveillance, Target Acquisition & Reconnaissance (ISTAR)-modules ingedeeld bij de Task Forces. Daarnaast leverde het regiment in 2007 een infanteriecompagnie aan de Battle Group en in 2007 en 2008-2009 een verkenningspeloton. Huzaren vormden of maakten deel uit van de Operational Mentoring and Liaison Teams (OMLT’s) bij eenheden van het Afghaanse Nationale Leger (ANA). Die teams verzorgden trainingen en namen samen met de ANA (Afghan National Army) deel aan gevechtsacties.

De ISTAR-modules onderscheidden zich door veelal zelfstandig, gebruikmakend van lichtere (pantser)voertuigen en licht bewapend, buiten het bereik van ondersteunende TFU-eenheden inlichtingen te verzamelen. Als gevolg van deze activiteiten raakten ze soms betrokken bij gevechtshandelingen. De huzaren onderscheidden zich eveneens in 2007: als infanteriecompagnie van de Battle Group en als verkenningspelotons door hun inlichtingentaak en hun aandeel in intensieve gevechtscontacten.

In Afghanistan is 1 lid van het regiment gesneuveld: korporaal Ronald Groen. Meerdere huzaren zijn gewond geraakt, waarvan er 11 het Draaginsigne Gewonden hebben ontvangen. Aan 3 huzaren is het Kruis van Verdienste toegekend en tientallen regimentsleden hebben voor hun acties gevechtsinsignes ontvangen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.