Beëdiging Waterloo 2022

Afgelopen vrijdag 2 september hebben de twee regimenten Huzaren van Boreel en Huzaren Prinses Catharina Amalia een zonovergoten beëdiging gehouden op het slagveld van weleer te Waterloo. Staande op de plek waar 200 jaar geleden honderden Nederlandse soldaten, huzaren en kanonniers hun levens offerden om Franse dominantie te weerstaan, werden meer dan 50 huzaren beëdigd op de twee Standaarden.

De ceremonie werd bijgewoond door vele ouders en genodigden. Ook was een delegatie van ons Belgisch zusterregiment Jagers te Paard aanwezig en verzorgde het Korps Rijdende Artillerie letterlijk de vuursteun. Zelfs een kort durende wervelwind (volgens sommigen de instemmende geest van de gevallenen) zette de ceremonie luister bij.  

Wat een memorabele Boreel-waardige plechtigheid!

Video Koninklijke Landmacht

BOREEL!

Plaats een reactie