Optreden Bergachtig Terrein 11 BVE

Voor de verkenners van 11 Brigade Verkenning Eskadron is 2023 fris van start gegaan. Voor hen stond in januari twee weken Optreden Bergachtig Terrein (OBT) in Oostenrijk op het programma.

De afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in het opleiden van het personeel om zowel instructiecapaciteit als kennis en vaardigheden in te bedden in de gehele breedte van de organisatie.

Nu was het tijd om dit tot uitvoering te brengen met de eenheid in samenwerking met hun trouwe partner, de genieverkenners van 11GenieCompagnie.

De eerste week stond in het teken van acclimatiseren, terrein en materiaal leren kennen, Eerste hulp en transport van gewonden, het verblijf te velde onder arctische omstandigheden (sweeuwhol/tent) en de Ice breaking drill (wakduik).

Deze Basis wintertraining vond plaats op de Truppenübungsplatz Lizum-Walchen in Oostenrijk.
Diverse onderwerpen komen aan bod in het verplaatsen, verblijven en vechten onder winterse omstandigheden.

De OBT-training wordt in twee fases doorlopen:
Technisch met o.a. 1- en meerdaagse verplaatsingen op sneeuwschoenen, navigeren bij dag en nacht, drills, oversteken ijs.
Tactisch: schieten zowel statisch als dynamisch op sneeuwschoenen en gebruikmakend van de wandelstokken; (sneeuw)onderkomens bouwen en hierin verblijven en het uitbrengen van Observatieposten (OP’s) in winterse omstandigheden.

Tekst en foto’s: social media 11 BVE en 11 LMB Mountain specialist

Plaats een reactie