De andere kant van de medaille

In 2021 werd een cravat aan ons het standaaropschrift; Uruzgan 2006 – 2010 uitgereikt en bevestigd door Koning Willem-Alexander. De cravat werd hem aangeboden door Aoo Mark Hammink, en dat was niet toevallig.

In het blad ‘Landmacht’ van januari 2023 lezen we het relaas van Mark Hammink.

Hij vertelt hierin over “de andere kant van de medaille”, over zijn ervaringen in Afghanistan maar ook over zijn mening over personeelszorg binnen Defensie en waar we het nog steeds niet goed doen:
“Nog steeds zie ik hoe traag een hulpvraag door de organisatie gaat. Hoe versplintert het systeem is. Hoe lang het duurt voordat iemand echt de juiste hulp krijgt. Als Defensie moeten we dat beter doen. Ik mis het laagdrempelige. Ons kleine landje doet met bijna alle missies mee. Daar moet breder gedragen waardering voor komen.”

Tijdens het regimentsdiner Onderofficieren 2021 werd door de RC aan Mark als blijk van waardering een antiek en gegraveerd cavaleriesabel – dat in Waterloo mogelijk nog heeft bijgedragen aan de weg naar de overwinning van de Nederlandse cavaleristen op Napoleons troepen – aangeboden.

Lees het hele artikel hier

Plaats een reactie