Oproep deelname Nederlandse Veteranendag

De NEDERLANDSE VETERANENDAG is bij eenieder van ons ruim bekend, eenieder heeft er op z’n minst van gehoord, op tv gezien of zelfs al eens geweest. 

Dit jaar op zaterdag 24 juni is het weer zover en net als ALLE voorgaande jaren loopt er een trots en fier Boreel-detachement mee. In deze groep bieden wij zelfs onze tankbroeders van Oranje-, Alexander- en Sytzama en plekje aan.

Zo komen we tot een aardig, edoch wat mager groepje welk vol trots aan het defilé voor Zijne Majesteit de Koning en duizenden publiek langs de route deelnemen. Dit is 3,7 km applaus.

Het recept voor die dag is, afgezien van een wisselend thema, nagenoeg gelijk. Velen komen met het gratis NS-retour naar Den Haag en vanaf het station is het 300 meter lopen maar het Malieveld. Het is even zoeken maar dan zien we elkaar, krijg je de consumptiebonnen voor die dag en begint ontmoeten en om 13:00 uur is het opstellen. Altijd weer goed voor een geordende chaos, echter als het commando “Voorwaarts….Mars” klinkt, is iedereen weer strak in het gelid. Netjes marcheren en al vlug loopje langs het publiek waar altijd bekenden tussen staan. En dan het applaus, dat houdt niet meer op. De eerste keer voelde ik mij daar wat ongemakkelijk onder, maar nu geniet ik er meer en meer van. 

Dan ga je de hoek om de Kneuterdijk op en is daar in de verte het standbeeld van Johan de Witt. Even daarvoor staat het richtfanion op het Buitenhof en dan klinkt: “Hoofd….rechts” en defileren we voor Zijne Majesteit, die echt eenieder van ons recht in onze ogen aankijkt.

Uiteindelijk terug op het Malieveld is er dan vocht, veel vocht (bier), de rijstmaaltijd en veel verhalen, sterke verhalen, verdrietige verhalen, sappige verhalen en ontmoetingen, want onze uitzendingen waren met velen van ander eenheden.

Kom je met je partner, vrienden of wie dan ook, gewoon opgeven en dan krijg je voor hen ook consumptiebonnen en kan je een plek reserveren op de tribunes langs de Buitenhof of Hofweg. 

Het Malieveld is het verzamelgebied met grote (ontmoetings-/cantine-) tenten, static show, groot podium met optredens en het gebied met de winkeltjes. 

Onze Boreel-toko, tot nu toe altijd samen met ons zusterregiment van de tanks, is aardig bezig met de verkoop van Boreel-parafernalia en soms zelfs inboeken van nieuwe verenigingsleden. 

Een bezoek aan dit gebied is aan te raden: leuke spulletjes maar vooral leuke ontmoetingen.

Voldaan zit ik aan het eind van de (mid)dag weer in de trein naar huis.

Hoe krijgen wij dit jaar een flink detachement ? Doordat jij mee komt doen !

Inschrijven kan via : INSCHRIJVEN

Hier kan je je inschrijven voor deelname aan het defilé bij Vereniging Huzaren van Boreel, gratis openbaarvervoer. Je mag zelfs je partner inschrijven, want die mag mee en die krijgt zelfs voedingsbonnen, waarbij het mogelijk is om een plek te reserveren op de tribune van het defilé in de buurt van de koning. Er is vervoer van en naar het Malieveld en de toeschouwerslocatie.

Wat als je geen veteraan bent? Dan ben je natuurlijk van harte welkom, maak er een “daggie De Haag” van en bezoek het Malieveld met al de activiteiten die daar worden gehouden.

Tenslotte kan ik de Verenigings-BBQ op vrijdagavond voorafgaande aan de NLVD aanbevelen. Ook leuk voor de partners.

Plaats een reactie