Herdenking Quatre Bras in Genappe (België)

Op 15 juni is bij het Nederlands/Belgisch Cavaleriemonument bij Genappe stilgestaan bij de slag om Quatre Bras op 16 juni 1815 en werd een krans gelegd door de waarnemend regimentscommandant Huzaren van Boreel luitenant-kolonel Doomernik en de regimentscommandant regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia, luitenant-kolonel de Haan, in aanwezigheid van de RA Huzaren van Boreel, adjudant-onderofficier Johan de Jongh en namens de Vereniging Onderofficieren Cavalerie (VOOC) de adjudant-onderofficier Pascal van den Baard.

foto’s: RegimentsOog

Op het monument staat de tekst:


“Ter nagedachtenis en hulde aan de gevallenen
van de Nederlandse Cavalerieregimenten No. 6 en No. 8;
Karabiniers No. 1, No. 2 en No. 3;
Lichte Dragonders No. 4 en No. 5.
In de veldslagen bij Quatre Bras 16-6-1815 en
Waterloo 18-6-1815;
Opgericht 21-9-1990.
Reg Huzaren van Boreel
Reg Huzaren van Sytzama
Reg Huzaren Prins Alexander”

Plaats een reactie