Veteranen Coin RHB

Het ontstaan van de Boreel Veteranen Coin:

Op donderdag 23 juni 2022 onder een genot van een kop koffie voor de functieoverdracht bij 43 BVE en de midzomernacht BBQ is het idee ontstaan.

De RC Kolonel van Dalen, Adjudant Schaap en de RA de Jongh stonden bij elkaar voordat de ceremonie van de functie overdracht Eskadronsadjudant van 43 BVE begon. Ze waren aan het brainstormen wat het vervolg zou zijn na de Bronzen Fennek aan onze Afghanistan veteranen.
Ze waren allen drie van mening dat er een vervolg hiervan moest komen zonder de veteranen van eerdere missie te kort te doen. Want ook hun inzet wordt ook namens het Regiment zeer gewaardeerd echter moesten ze een keuze maken.
Alle drie waren ze ervan overtuigd dat het wederom iets tastbaars moest worden en het idee ontstond dat herkenbaar moest zijn met het Regiment zo had de RA al en keer een zwaluwstaart commandogroep coin ontworpen en de Regiments veteranenspeld.

Uiteindelijk hebben we dit ontwerp zwaluwstaart en veteranenlogo samen gevoegd en op de achterzijde de oprichtingsdatum van ons Regiment, de wapen feiten welke op standaard staan en de landen waar het regiment heeft gediend.
Men komt alleen in aanmerking voor deze Veteranen coin na de missie in Afghanistan waar een veteranen status aan is aangekoppeld.

Op de achterzijde de opschriften van ons Standaard en de missiegebieden waar gediend werd/ wordt.

En aan wie anders kon de eerste exemplaar (nummer 000) beter worden uitgereikt dan aan onze eigen regimentscommandant!

Kolonel van Dalen:”Vandaag had ik de enorme eer om bij mijn terugkeer van de CBMI missie als eerste de nieuwe verzwaarde Boreel Veteranencoin te mogen ontvangen. Uitgereikt door de Hoge Raad van Boreel die op het vliegveld klaar stond.”

NB: Deze coin is niet los te koop, degene die ervoor in aanmerking komen worden door het regiment benaderd net zoals bij de uitreiking van de Bronzen Fenneks. Waarvan akte.

Plaats een reactie