Uitvaart Huib Huigen 

Uitvaart Huib Huigen (01-10-1938 – 06-08-2023)
zaterdag 12 augustus 2023


Afgelopen zaterdag is een van de actieve leden van Vereniging Huzaren van Boreel, “opa” Huib Huigen, begraven in Apeldoorn. Op zijn ziekbed had hij al precies aangegeven hoe deze begrafenis er uit zou moeten zien en het Regiment Huzaren van Boreel moest daar wat hem betrof nadrukkelijk een rol in spelen. Een draagploeg van 7 personen haalde Huib thuis op en brachten
hem naar een Austin Tilly uit 1943. Deze bracht hem naar de aula van begraafplaats Heidehof, waar de dienst werd gehouden. Huib had er voor gezorgd dat niet alleen de Boreelmars gespeeld werd, maar dat ook de tekst voor iedereen zichtbaar was en dat er dus ook meegezongen kon worden. Ook loste Huib via zijn dochter mandy een nog uitstaande “Coin-check” schuld in van 4 jaar oud. Na afloop van de dienst werd Huib weer door de draagploeg naar de Austin Tilly gebracht en ging het naar begraafplaats Soerenseweg, waar twee minuten stil werd gestaan bij het Indië monument en van daaruit werd Huib onder de klanken van een doedelzakspeler naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Huib is opgekomen bij het Korps Commandotroepen, maar heeft door blessures de opleiding daar niet afgemaakt. Na vele omzwervingen landde hij uiteindelijk bij 102 Verkenningsbataljon in ’t Harde en beleefde daar een fijne dienstplichttijd. De kameraadschap die hij daar meemaakte, zorgde er ook voor dat hij zich meteen aanmeldde toen in oktober 2016 het eerste diner voor korporaals en Huzaren werd georganiseerd. Hier leerde de vorige voorzitter van VHvB, Johann Breukelman hem kennen. Afgelopen zaterdag typeerde hij Huib met de woorden: Nieuwsgierig, betrokken, iemand met een eigen humor, recht door zee, betrouwbaar, en ook wel enigszinseigenwijs. Zo hebben we Huib allemaal gekend.
Huib was niet alleen trouw bezoeker van onze activiteiten, hij was een van de initiatiefnemers en organisatoren van de 2 e reünie voor 102 Verkbat in 2022 in ’t Harde en schroomde niet om daarvoor ook zijn dochters in te zetten. Aan de volgende reünie van 102 Verkbat in 2024 zullen zij dan ook in zijn plaats meewerken.

Hoewel zelf geen veteraan, spande Huib zich daar wel voor in. Hij zat in het comité van de Apeldoornse Veteranendag en was een van de initiatiefnemers voor een monument voor Indië veteranen op de begraafplaats Soerenseweg in Apeldoorn.
Het regiment Huzaren van Boreel en de Vereniging Huzaren van Boreel verliezen in Huib een trouw en actief lid en wensen zijn familie heel veel sterkte bij het verlies van deze bijzondere man en “opa”.

Plaats een reactie