Auschwitz / Krakau reis 42 BVE

“Indrukwekkend” een woord dat afgelopen dagen meermaals gebruikt werd. De vormingsreis bevatte een goed verzorgd programma over de gebeurtenissen omtrent Auschwitz. Het valt niet te omschrijven welk kwaad hier heeft plaatsgevonden. Vooral de concentratie kampen Auschwitz en Birkenau waren indrukwekkend. De gehele eenheid heeft op het monument in Birkenau een krans gelegd en respect betuigd door 1 minuut stilte te houden onder leiding van eskadronscommandant Remy. Voorafgaande aan de korte ceremonie sprak regimentscommandat kolonel v Dalen de eenheid toe. ” ….laten we in tijden van oorlog ons niet laten verleiden om het slechte in onszelf naar boven te halen, maar altijd streven naar het goede voor onze medemens“.

Ook het samen bekijken van de film Schindlers List en de diepgang die de begeleiders met hun verhalen gaven draaide toe aan deze vormingsreis. Dit alles onder de proffesionele begeleiding van Jan-Derk, Marlin en Gerda. Dankzij hun inzet kon de diepgang bereikt worden en hebben de mannen en vrouwen van 42BVE niet alleen genoten van de historische mooie stad Krakau, maar ook over morele zaken uit die periode gediscussieerd, om zo de indruk die is opgedaan ook voor hun verdere leven met zich mee te nemen.

‘Wie de geschiedenis vergeet, is gedoemd deze te herhalen ‘

foto’s: 42BVE

Plaats een reactie