Gebirgs Aufklärungstraining in Füssen

Vorige week heeft een delegatie van #42bve deelgenomen aan de Ausbildüngs Woche Aufklärung Training te Füssen (Zuid-Duitsland). 

Dit grootschalige event bevatte talloze onderdelen die allen met verkenning te maken hadden. Vanuit heel Duitsland en Oostenrijk (en Oirschot) kwamen verkenners richting het in Beieren gelegen Füssen. 

De mannen van 42BVE hadden het genoegen om met 230 Gebirgsaufklärungsbataillon, behorende tot de 23e Gebirgsjägerbrigade, op pad te mogen gaan. Deze zogenaamde “bergverkenners” hadden een mooi introductie programma gemaakt.

Zo kregen onze mannen lessen in verblijven in bergachtig gebied, touwen, knopen, klimmen, abseilen, een collega laten afdalen, een touwbrug bouwen, noodtransport en het naar boven halen dmv touw systemen.
In de avonduren was een training artillerie aanvraag simulatie. 
Ook werden door de verkenners de nodige kilometers en vooral ook hoogtemeters gemaakt. Kortom een vol en uitdagend programma. 


Mooi om dan op het einde ook nog een mooi compliment te krijgen dat onze Boreelmannen de beste en fanatiekste van alle deelnemende (internationale) groepen waren. Op de bijbehorende foto’s is ook een mooi Boreel-blauwe lucht te zien.

Foto’s: 42BVE

Plaats een reactie