Legpenning voor Lkol Ben Doomernik

Tijdens onze 210e regimentsverjaardag, was onze regimentscommandant, kolonel Hans van Dalen, bij de najaarsactiviteit van het Regiment Huzaren van Boreel en heeft hij een kleine afscheidsreceptie gehouden ter gelegenheid van de dienstverlating van lkol Ben Doomernik. 

Hij bedankte Ben voor jarenlange inzet als regimentsvrijwilliger.

Zo was Ben Doomernik een enthousiaste bezoeker van alle activiteiten van de Vereniging, was hij bestuurslid, regelde hij het samenstellen en drukken van ons lijfblad “De Verkenner” en organiseerde hij twee keer per jaar het voorjaars- en najaarsuitje.

Ook was en is hij actief voor de groep Indië-veteranen.

En niet in de laatste plaats was hij ook tijdens de recente uitzending van de RC naar Irak, plaatsvervangend Regiments Commandant en mocht aantreden bij diverse herdenkingen en ceremoniën. een drukke tijd, zo zei hij zelf… Hij verving de RC oa bij de opening van de expositie over George Maduro in Voorburg, de herdenkingen bij Ypenburg en Ede, Quatre Bras (B) en Amersfoort, bij Assen (treinongeval), Den Haag (NL-Indie onderzoek), de Boreel Motortoertocht, de uitreiking van Bronzen Fenneks aan Afghanistan veteranen, de Indie herdenking, en leidde ondertussen ook nog de “Vereniging Huzaren van Boreel” waar hij thans voorzitter van is naast zijn normale werkzaamheden bij het OOCL.

Als dank kreeg Ben Doomernik de Regiments legpenning in Zilver.

Ook mocht hij als multivoudig veteraan de nieuwe Veteranen COIN RHB (in zwaluwstaartvorm) in ontvangst nemen, net zoals een oude cavaleriesabel.

Ben blijft gelukkig ook na zijn gedwongen pensionering (hij wilde niet met pensioen) actief binnen ons Regiment. 

Van de regimentsadjudant ontving Ben ook nog een RA-coin

foto’s: RC en RegimentsOog

Plaats een reactie