1954/1955 – 4e Verkenningseskadron – Vliegen

Ik werd in begin 1954 als 20 jarige jonge man opgeroepen voor militaire dienst en werd ingedeeld bij de Huzaren van Boreel in de Prins Willem III kazerne te Amersfoort.
Na de rekruten opleiding volgde in de zelfde kazerne een opleiding voor Dpl wachtmeester samen met de huzaar Flipsen en huzaar Aalbers.
De commandant was Ritmeester Van Heeckeren van Molecaten met als staf de 1º Luitenant Manusama en de cornet/Vaandrig Hoondert.

Na meerdere maanden van hard ploeteren zweten en afzien werden we als Dpl. Wachtmeester over geplaatst naar de parate troep die gelegerd was in de Tonnet kazerne in ´t Harde.
Ik kwam bij het 4e Verkennings Eskadron v Boreel en de Wachtmeesters Flipsen en Aalbers werden bij het 101 Verkennings Eskadron geplaatst.

Enkele namen van mijn collega’s van toen waren Wmr.Staal, Wmr.Spin, Wmr.Beekes,Wmr.vd Kroft.
Onze Eskadrons commandant was de Ritmeester Abbenes.
Gedurende volgende maanden meerdere functies gehad als verkenner- ondersteuning- A-B-C taak ondersteuning en Chaffee tank com. Kortom het hele riedeltje afgemaakt, nog twee maal op herhaling geweest en in augustus 1961 gedemobiliseerd.

Ik heb heel mooie herinnering aan mijn dienst tijd en nu ik op 78 jarige leeftijd weer eens ben gaan snuffelen in oude schoen dozen en plak boeken, vond ik nog wat foto ’s en ander prullaria welke ik
als bijlage aan deze mail wil toevoegen met de hoop dat ze geplaatst worden, misschien komt er dan nog meer bij want van het jaar 1954/1955 zijn maar weinig foto´s te zien op de site van Boreel.

Een heel hartelijke groet van
Dpl. Wachtmeester 4ͤ Verkenning Eskadron van Boreel.
Vliegen P.J.H.
Rnr. 34.03.26.403