1971 – 103 Verkbat Seedorf – Smit

Tijdens de donkere dagen voor kerstmis werd ik overvallen door nostalgische gevoelens. Daarbij dacht ik terug aan mijn diensttijd als kpl1 TS bij 103 Verkenningsbataljon. Ik was daar werkzaam in de BOG als monteur/chauffeur Leopard berging. De 1e leopard berging van het bataljon na het afstoten van de AMX. In die tijd van mijn EC de Ritm Ruiter en de Bataljonscommandant was Luitenant kolonel jhr A. van der Goes.
In die tijd was ik een van de gelukkigen die deel uit mocht maken van de standaardwacht bij een beëdiging in 1971.
De standaardwacht bestond uit: Adjudant Scheffer, 1e Luitenant Schoolland, wmr 1e kl van ‘t Hooft en de Korporaals Hendrickx, Vonk, van Weert en Smit. Op de 1e foto is te zien dat de standaard wordt gegroet door de Majoor Grambergen. Verder is op de laatste foto te zien de beveilig van de standaard tijdens de parade na afloop van de beëdiging.
De ceremonie vond plaats naar aanleiding van de beëdiging van een aantal 2e luitenants. Zij waren bevorderd van dpl Cornet tot dpl 2e luitenant.
De foto’s van de kpls’s TS stammen uit dezelfde tijd. Enkele namen die zijn blijven hangen zijn: Ducardus, Schoonhoven, Lautenslager, Sportel, van Weert, Schoonus, Blonk, van der Ham, Smit, Wassen, Kriek, Hellings, Haak, Smulders.
Ik kijk nog altijd met veel plezier terug op mijn diensttijd mij 103 in Seedorf. Natuurlijk heb ik ook wel eens verschrikkelijk lopen balen als een stier en gescholden op het kader maar het merendeel van de tijd heb ik met de maten verschrikkelijk veel plezier gehad.

Met vriendelijke groet,

Jan Smit.
( Klp1 TS 103 Verkenningsbataljon 1970 – 1972)