HUZAREN VAN BOREEL LOPEN AIRBORNEMARS 2018

Op zaterdag 1 september j.l. liep een groep oudgediende Huzaren van Boreel onder een stralend zonnetje voor het 3e achtereenvolgende jaar de 15 km Airborne wandeltocht. Ze werden daarbij afgemarcheerd door de actief dienende
wachtmeester Gerrit van 11 BVE, zodat er tussen de zwarte baretten zich ook nog een rode baret bevond mét het cavalerie embleem.
Bij het voorafgaande defilé marcheerde de groep onder het luidkeels gezongen Boreellied langs het erepodium, alwaar onze RC én KLTZ Jaap Boreel ons de groet brachten. Tijdens de mars werd zoals gebruikelijk halt gehouden op de erebegraafplaats in Oosterbeek, alwaar bij het monument voor de gevallenen de eregroet werd gebracht.

 
 
De middag ervoor  hadden zich al een aantal oud-huzaren verzameld bij het dorpshuis De Poort van Doorwerth, alwaar om 16.00 uur een Fennek van 104 JVE kwam aanrijden om zich daarna voor bezichtiging voor publiek op te stellen. Onder de regie van ritmeester Rian, met z’n crew net terug uit de gedraaide oefening in Noord-Holland, werd met veel enthousiasme uitleg gegeven aan het voorbijkomende publiek over de verschillende wapen- en communicatiesystemen van de Fennek en zijn bemanning. Het feest werd compleet toen tegen 17.00 uur onze RC arriveerde voor een korte ontmoeting, die werd afgesloten met een gezamenlijke heerlijke Chinese maaltijd. Daarna volgde een gezellige avond en een goede overnachting in het dorpshuis op de geleverde veldbedjes uit Oirschot.
Al met al een mooi event, waarin herdenking én cameradie/esprit-de-corps prima samenging!
 
Video Renkumnieuws
 
Voor al diegenen die er volgend jaar zeker bij willen zijn: zaterdag 7 september 2019, houd die datum vrij in je agenda en meld je alvast aan!!
 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.