Franse onderscheiding kolonel Michiel Dulfer

Kolonel Michiel Dulfer, voormalig commandant van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek, heeft de Franse onderscheiding Chevalier de la Légion d’honneur uitgereikt gekregen door Philippe Lalliot, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland.

Kolonel der Cavalerie Dulfer behorende tot ons Regiment Huzaren van Boreel, is een specialist op het gebied van militaire geschiedenis, vooral wat betreft de campagnes ten tijde van de Franse Revolutie en het Eerste Franse Keizerrijk.

Hij diende in Afghanistan en in Kosovo aan de zijde van de Franse strijdkrachten. In 2017 heeft hij een ontmoeting geïnitieerd tussen Bronbeek en het Franse Hôtel des Invalides, waardoor er banden werden ontwikkeld tussen de twee instituten die tot dienst staan van hen die de erkenning van hun thuisland verdienen.

De Ordre national de la Légion d’honneur is gecreëerd door Napoléon Bonaparte in 1802. Het is de meest prestigieuze onderscheiding die de Franse Republiek kan bieden. Gegeven in naam van de President, heeft zij een universele roeping.

Ons Regiment feliciteert Kolonel Dulfer van harte met deze prachtige onderscheiding. We zijn trots hem in ons midden te mogen hebben.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.