Nieuw Regimentsboek Regiment Huzaren van Boreel

Het Regiment Huzaren van Boreel heeft een nieuw regimentsboek. Het oude regimentsboek (nog geschreven door luitenant-kolonel bd. Arie Rens) is ter gelegenheid van de uitreiking van het opschrift Uruzgan op het Standaard van het Regiment onder handen genomen, totaal vernieuwd en up-to-date gebracht.

Het vernieuwde regimentsboek geeft inzicht in de geschiedenis van het op 25 november 1813 opgerichte huzarenregiment. Het boek is modern van opzicht en rijkelijk geïllustreerd, met zowel schilderijen, foto’s en zelfs strips. De diverse periodes van het regiment worden chronologisch behandeld, afgewisseld met vignetten waarin wetenswaardigheden van het regiment of de cavalerie in algemene zin worden toegelicht. 

De schrijfstijl is vlot en toegankelijk, waardoor het boek vooral ook zal aanslaan bij de jongere gelederen van het regiment en daarbuiten. Maar ook oudere collega’s en belangstellenden zullen met leesplezier pagina na pagina tot zich nemen en omslaan. 

Ten opzichte van het oude regimentsboek is het nieuwe regimentsboek anders van opzet. Niet alleen zijn veel meer plaatjes en kaarten toegevoegd, maar ook zijn er nu nieuwe hoofdstukken over de Afghanistan en Mali-inzet toegevoegd. 

Het nieuwe regimentsboek is geschreven door een redactiecommissie onder leiding van brigadegeneraal bd. Peer de Vries. De redactiecommissie bestond verder uit Loek Vos (artist impressions), Mirjam Keizer (beeld coördinatie), Sil Vos (grafiek), ritmeester Jurrie van der Zwaan (redacteur), brigade generaal b.d. Peer de Vries (hoofdredacteur), oud- adjudant onderofficier instructeur, Johann Breukelman (redacteur), oud reserve luitenant-kolonel Hans de Haas (beeld research) en luitenant-kolonel b.d. Erwin Vonk (redacteur). In totaal is ongeveer vier jaar gewerkt aan het nieuwe regimentsboek.

Het regimentsboek is in gelimiteerde oplage gedrukt en vooralsnog niet in de boekhandel of musea verkrijgbaar. Het boek zal door de regimentscommandogroep RHB onderbelanghebbenden worden verspreid. Het Regiment Huzaren van Boreel is geweldig trots op het eindresultaat en dankt de redactiecommissie voor haar jarenlange werk, inzet en toewijding. Het resultaat mag er zijn. Hulde!

5 gedachten over “Nieuw Regimentsboek Regiment Huzaren van Boreel”

    • Helaas nog niet:

      Het regimentsboek is in gelimiteerde oplage gedrukt en vooralsnog niet in de boekhandel of musea verkrijgbaar. Het boek zal door de regimentscommandogroep RHB onderbelanghebbenden worden verspreid. Het Regiment Huzaren van Boreel is geweldig trots op het eindresultaat en dankt de redactiecommissie voor haar jarenlange werk, inzet en toewijding. Het resultaat mag er zijn. Hulde!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.