Beëdiging RHB & RHPCA

Op 23 juni hebben het Regiment Huzaren van Boreel en het Regiment Huzaren Prinses Catharina Amalia een gecombineerde beëdiging gehouden op de meest eervolle en respectvolle plaats van de Koninklijke Landmacht. De Grebbeberg. Daar waar onze mei 1940 helden begraven liggen. Hun offers hebben we vandaag geëerd en hun fakkel hebben we overgenomen. Meer dan 50 nieuwe cavalerieofficieren, onderofficieren, korporaals en huzaren hebben de eed of belofte afgelegd op onze beide Standaards. 
Sommigen van hen vertrekken binnenkort op missie. De Grebbeberg toont ons dat de eed of belofte geen loze zinnen zijn, maar harde werkelijkheid kan worden. De beëdigde militairen hebben blauwe rozen gelegd bij de graven van gesneuvelde cavaleristen. Prachtige en memorabele ceremonie.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.