Gainey Cup 2023

Een team van 42 BVE (video) neemt op dit moment met 21 andere teams deel aan de prestigieuze Gainey Cup – Best Scout Squad Competition (video). Dit is een internationale ‘cavalerie verkenners’ wedstrijd in de USA die sinds 2013 elke twee jaar op een oneven jaartal georganiseerd wordt. Een team bestaat dit jaar uit 6 huzaren/wmr1 (E6/SSG).

De Gainey Cup-competitie (video), georganiseerd door de 316th Cavalerie Brigade, toetst de competenties van het fysieke en mentale uithoudingsvermogen en de concurrerende geest van cavalerie en infanterie verkenners. Het wedstrijdprogramma waar de teams in strijden zijn o.a. (USA) verkenningsdoctrines, navigatie in en door het terrein, schieten onder diverse omstandigheden, verbindingen, kaartlezen, waarneming, rapportage, wapenkennis, vuurleiding, verkenningspatrouilles, eerste hulpverlening, hindernisbaan en ‘de final charge‘ (video 2019).

De laatste keer in 2019 wist 42 BVE beslag te leggen op de tweede plaats en werd hierdoor dus ‘VizeWeltMeister’.
43 BVE eindige op een vermeldenswaardige 9e plaats van 25 teams! In 2021 werd de wedstrijd afgelast.

Klik voor vergroting

Al eerder nam een team van 104 JVE (2017/ 4e plaats) deel.
Via Facebook en website van de organisatie kun je de wedstrijd volgen.

We wensen het team van 42 BVE veel succes!
Het Regiment rekent op jullie.
BOREEL! kolonel Hans van Dalen

Na de Recon Run en de Stress Shooting (video) op 1 mei, waar onze verkenners de snelste tijd behaalden, stond het team van 42 BVE op de 3e plaats. Joe Gainey was ervan onder de indruk! Heel even moesten ze de 6e plek bezetten maar na het Eerste Hulp parcours en hindernisbaan stonden ze weer 3e! Inmiddels had de regimentsadjudant zich ter plaatse begeven om ze aan te moedigen, een video te maken en dat is gelukt. Donderdag werd de wedstrijd om 14:00 uur lokale tijd kort stilgehouden vanwege Dodenherdenking (video). Het team staat, terwijl zij in de “waarneming in het veld liggen”, op de 1e plaats met nog slechts een onderdeel (video) te gaan; de Final Charge op vrijdag morgen. Gaan ze deze positie behouden?

Team 43 BVE (2019)
Team 42 BVE (2019)
Team 104 JVE (2017)

Plaats een reactie